-->

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Emilie Mover


Öncelikle yeni gireceğim müzik postlarının sonuna ufak bir müzik çalar koyacağımı müjdelemek istiyorum sizlere:) Yazı içeriklerine ilave ettiğim bu aktif player sayesinde sizler, söz konusu şarkılar hakkında daha çabuk fikir sahibi olabileceksiniz.

Şimdi esas konumuz olan müziğe dönelim biz. Tanıtmaya çalışacağım isim bir kadın vokal: Emilie Mover. Kendisi Kanada'nın Montreal şehrinde doğmuş. Ufaklığından beri de müzikle iç içe büyümüş. Söylediğine bakılırsa bunda babasının fazlaca etkisi olmuş. Etkisi olduğuna şaşmamalı. Zira babası da bir müzisyen, saksafoncu. Emilie'nin 2008 yılında Balonka Records'tan çıkardığı "Good Shake, Nice Gloves" albümü aynı zamanda onun ilk albümü olma özelliğini taşıyor. Hani babasının saksafon çaldığını duyduktan sonra, ufak bir öngörüyle albümün jazz havasında olduğunu düşünebilirsiniz aslında. Bir bakıma yanılmazsınız da. Ama albümü, genel çizgisine bakarak akustik folk olarak etiketleyebiliriz. Emilie'nin güzel bir sesi var. Ama ne kadar hassasiyetle kullandığı konusunda şüphelerim var benim. Sonuçta folk dendiğinde akla bir rahatlık gelir tamam ama, biraz da vokalin yatkınlığını görmek isterdim ben! Solo gitarla hayli duygulu ve melankolik bir hava yakalanmış albümde. Kullanılan enstrümanlar da albümün tuzu biberi olmuş. Az önce bahsettiğim albümdeki o rahat hava, Patrick Greenaway'in eşlik ettiği Best I Know parçasında daha net anlaşılıyor. Tren garında şarkı söyleme hissiyatı bu olsa gerek. Bir yönden de güzel bu. Daha saf, daha yapmacıksız sonuçta.

Albümde dikkatimizi çeken parçalar en başta Ordinary Day. Grey’s Anatomy dizisinde kullanıldığı için popülerliği de var bu şarkının. Ayrıca hikayesi güzel, melodik ve kulakta yer edinebilen bir parça. No Words parçasına ise Secretcity Records tarafından bir animasyon klip hazırlanmış. İzlemek gerek kesinlikle. 11 şarkılık albümün diğer gözdeleri ise Brand New ve Mountainside olabilir. Sakin ama ruhunu kaybetmemiş bir albüm arayanlar kesinlikle ilgilenmeli "Good Shake, Nice Gloves"la. Keyifli dinlemeler.

Emilie Mover @ My Space
Emilie Mover - Brand New
Emilie Mover - Best I Know