-->

1 Eylül 2009 Salı

Rijkaard'ın Ağzından Devrim


Galatasaray'ın başına gelen harikulade şeylerden biri Frank Rijkaard. Bunu hissetmek hiç de zor değil. TFF tarafından her ay çıkarılan futbol dergisi TamSaha'ya röportaj vermiş işte bu kıvırcık saçlımız. Güzel sorular sormuş Bağış Erten, ama cevaplar daha bir güzel, daha bir elle tutulur. Okurken zevk almak bu olsa gerek. Satır aralarında çok güzel şeylere değinmiş. Onlardan bazıları şöyle mesela:

"Aslında her şeyden biraz var Türk futbolunda. Ama hiçbir şey tam yok. Bu işi hem zorlaştırıyor hem de komplike hale getiriyor."
"Futbol tarihine baktığınızda pek çok kupa kazanmış takım vardır. Ama aralarından sadece iyi futbol oynayanlar akılda kalır. Sıkıcı ve renksiz oyunla kazananlar tarihe yazılır ama hafızalara yazılmaz."
"Alt yapılarda iyi bir organizasyon, iletişim ve kurumsal yapı kurarsanız o kaynaktan beslenirsiniz. Ama bunu teknik adamın yapması imkânsızdır. Bu ayrı bir uzmanlık alanı, apayrı bir iştir."
"Yıldızı takım parlatır. Umarım biz de takım olarak iyi performans gösteririz ve yıldızlarımızı öne çıkarmayı başarırız. İyi futbol göstermek için iyi takım olmanız şart. Herkesin kendine oynadığı bir takım başarısızlığa mahkûmdur."

Söyleşi, Lionel Messi'nin Rijkaard için söylediği sözlerle noktalanır efendim: "Ona çok şey borçluyum. Bunu şöyle ifade edeyim. Onun için bir yerimi yaralasam, acıyı hissetmem." Röportajın tümüne göz atmak için önce gidin bir fincan kahve alın, sonra da buyrun buradan yakın.